APPR FarmConect – Târgul Agriculturii Românești. Ediția I

A început ediția I a târgului FarmConect România, organizat de APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România).

FarmConect – Târgul Agriculturii Românești și-a deschis oficial porțile pentru prima ediție a evenimentului. Asociația Producătorilor de Porumb din România a început cu dreptul cel mai așteptat târg de profil din agribuisness. Încă de la primele ore ale dimineții fermierii au venit în număr mare pe platforma organizată în inima Bărăganului, la Slobozia, pentru a putea fi martori la eveniment.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a fost prezent la deschiderea evenimentului și a tăiat panglica, ajutat de primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare.

„Este un prilej, ca de fiecare dată, să vedem că România are o agricultură performantă. Tehnologia și toate noutățile din domeniu sunt prezente la astfel de târguri și fermierii, am văzut un interes deosebit al lor către astfel de manifestații, astfel de expoziții, pentru că vor să fie permanent în ton cu ceea ce este mai nou, în felul acesta putând să răspundă provocărilor viitorului”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu, celor prezenți la deschiderea târgului.

Invitat la eveniment a fost și președintele Federației Naționale a GAL-urilor din România, Alexandru Potor. El a oferit, în exclusivitate pentru AgroTV declarații la cald pe marginea primei ediții a târgului FarmConect:

- Publicitate -

„Suntem într-un moment foarte complicat din punct de vedre al alimentării populației cu cu cereale, cu carne. Cred că acest târg are capacitatea de a aduce mai mulți fermieri, mai mulți procesatori, ma mulți reprezentanți ai industriei la un loc, pentru a dezvolta împreună idei și soluții la provocările actuale”, a declarat președintele FNGAL.

FarmConect România este dedicat tuturor fermierilor, producătorilor locali, consumatorilor și companiilor din agribusiness. APPR aduce o abordare nouă în organizarea târgurilor din agribusiness, prin implementarea unui concept ce-și dorește să schimbe percepția consumatorului privind modul în care se face agricultură în România, de-a lungul întregului lanț de distribuție și aprovizionare.

Începând de joi 9 iunie și până sâmbătă, 11 iunie, porțile târgului sunt deschise tuturor celor interesați de agricultura românească și de ultimele noutăți din domeniu.

„Suntem aici pentru a face un veniment al nostru, al fermierilor, pentru a arăta cât de importnată este agricultura în România astăzi, pentru a arăta care este evoluția pe care am cunoscut-o în ultimii 15 ani, în special în perioada de după aderarea la UE, pentru a răta cine sunt fermierii României și cum se face agricultură în mod performant și care sunt provocările noastre”, a declarat în exclusivitate pentru AgroTV, Alina Crețu, directorul executiv al Asociației Producătorilor de Porumb din România.

Echipa AgroTV este prezentă la FarmConect România, ier mai multe detalii și declarații din cadrul evenimentului puteți urmări în materialul video de aici

Vă ținem la curent cu noutățile de la FarmConect și în edițiile viitoare ale Jurnalelor și emisiunilor AgroTV

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole