APPR: activitatea agricola de sezon trebuie PERMISA!

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) a trmis o scrisoare către Guvernul României și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin care solicită ca să se gasească o solutie pentru ca activitatea agricola de sezon sa poata fi continuata in zonele agricole in care sunt instituite masuri de carantinare, pe perioada starii de urgenta.

Membrii APPR menționează că în Ordonanța Militară nr.7, la articolul 2, alineatul b ar trebui sa nu se refere doar la persoanele care nu locuiesc in zona carantinata, ci la toate persoanele implicate in activitatile agricole care sunt in situatia de a se deplasa pentru a realiza lucrarile agricole care nu sufera niciun tip de amanare. Reprezentanții asociației cer ca sa se acorde facilitatea de circulatie pentru domeniul de activitate generala „AGRICULTURA” in aceste zone speciale avand in vedere necesitatea de mobilitate a celor care lucreaza in domeniu si faptul ca ne aflam in plina campanie agricola de primavara iar contextul climatic este oricum extrem de nefavorabil agricultorilor in aceasta perioada.

Textul scrisorii trimis de APPR

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole