APIA va face 5 plăți diferite din această săptămână

lei_baniDin 8 aprilie, APIA va demara virarea plăților directe pe suprafață către fermieri. Potrivit declarațiilor directorului Ioan Merca, este vorba în prima tranșă de circa 600.000 de beneficiari ai plăților pe suprafață, incluzând aici și fermierii care au și animale și care vor încasa acum doar banii pentru terenuri.
Miercurea trecută, Guvernul României a aprobat cuantumul plăților directe pe suprafață după cum urmează:
-schemă de plată unică pe suprafață, în cuantum de 79,7392 euro/ha;
-plată redistributivă – 5 euro/ha pentru primul interval – 1-5 ha inclusiv și 51,0789 euro/ha pentru al doilea interval: peste 5 și până la 30 ha inclusiv;
-plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, denumită și plată pentru înverzire – 59,1277 euro/ha;
-plată pentru tinerii fermieri – 19,9348 euro/ha.
Cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT 1) este de 19,1942 euro/ha.
Fondurile totale alocate însumează 1,235 miliarde euro, din care plățile directe din FEGA reprezintă 1,107 miliarde euro, iar 127,95 milioane euro constituie plafonul Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT 1) care se alocă de la bugetul de stat.
Sumele pentru zootehnie ar urma să fie virate începând din 25 mai, potrivit declarațiilor oficiale ale ministrului agriculturii Achim Irimescu.
Conform regulamentelor europene, subvențiile pe 2015 trebuie achitate integral beneficiarilor până pe 30 iunie.
Se preiau cererile pe 2016
Concomitent cu procesarea cererilor de plată pentru 2015, funcționarii APIA preiau și cererile de plată pentru 2016. Cum data de 16 mai se apropie, dată până la care solicitările se depun fără penalizare, fermierii încep să vină într-un număr tot mai mare la centrele din teritoriu.
Se preiau cererile pentru ajutorul excepțional în sectorul laptelui
O altă plată gestionată săptămâna aceasta de APIA va fi cea a ajutorului excepțional pentru sectorul de lapte. Pentru acest sprijin total de circa 8,7 milioane de euro, fermierii pot depune cererile și documentațiilor până pe 8 aprilie inclusiv! Suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, se calculează de către APIA conform cantității de lapte livrată în anul de cotă 2014-2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv şi 20 tone inclusiv; 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone şi până la 200 tone inclusiv; 2900 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone. (Integral pe agrointel.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole