apia_ghidLa finalul săptămânii trecute, a avut loc inaugurarea noului sediu al Centrului Local APIA Beiuș, acesta fiind situat pe Strada Târgu Mare, la numărul 7.

Florian Pavel, şeful APIA Bihor, prezent la inaugurare a declarat că, din momentul preluării conducerii Centrului Județean Bihor al APIA, în 2012, cea mai gravă problemă cu care s-a confruntat a fost cea a sediilor, până în prezent reușind să schimbe cinci din cele opt locații – Aleșd, Beiuș, Marghita, Ștei și Tinca – celelalte trei, din Oradea, Săcueni și Salonta beneficiind și acestea de modernizări.

Referindu-se la Centrul Local Beiuș al APIA, Florian Pavel declara că este cel mai mare din județ, anul trecut fiind preluate și administrate 7082 de cereri unice de plată de pe raza a cincisprezece unități administrativ-teritoriale: Beiuş, Budureasa, Căbești, Curățele, Dobrești, Drăgănești, Finiș, Pocola, Pomezeu, Răbăgani, Remetea, Roșia, Sâmbăta, Tărcaia și Uileacu de Beiuş. Prezent la inaugurarea noului sediu al APIA de la Beiuș, europarlamentarul Emilian Pavel a făcut apel la primarii din zonă să sprijine demersurile fermierilor de intabulare a terenurilor agricole pe care le dețin. Detalii despre Centrul Local Beiuș al APIA ne-a oferit chiar șeful acestuia, Călin Moru: cei zece funcționari ai APIA deservesc fermierii din cincisprezece unități administrativ-teritoriale arondate, iar cele peste șapte mii de cereri unice de plată au fost depuse pentru o suprafață totală de 21.000 de hectare, potrivit oradea-online.ro.