APIA: Ce trebuie să faceți pentru a primi subvențiile suplimentare

În data de 01.03.2022, APIA a demarat Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2022. Fermierii sunt invitaţi să depună, în perioada 01 martie – 16 mai 2022, Cererea Unică de Plată.

Iată care sunt documentele necesare pentru accesarea măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală (Măsuri de mediu şi climă):

  1. În cazul în care solicitați sprijin pentru pachetele din Măsura 11 – Agricultură ecologică (submăsura 11.1 – Sprijin pentru conversia la metode de agricultură ecologică şi submăsura 11.2 – Sprijin pentru menținerea practicilor de agricultură ecologică), copia
    după documentul justificativ (Certificat şi anexa aferentă, emise de Organsimul de Control conform Ordinului MADR nr. 312/2021), până la 17 octombrie 2022 inclusiv.
  2. În cazul în care solicitați pachetul 5 – adaptarea la efectele schimbărilor climatice din Măsura 10 – Agromediu şi climă trebuie să depuneți următoarele documente: certificatul oficial de calitate a seminței, factura de achiziționare a seminței care să includă următoarele informații: hibridul, soiul, precocitatea acestuia (tardiv/semi-tardiv şi timpuriu/semitimpuriu) şi cantitatea de sămânță achiziționată şi certificatul oficial de calitate şi conformitate al furnizorului/producătorului – se prezintă odată cu cererea unică sau cel târziu până la termenul limită de depunere a acesteia;
  3. În cazul în care solicitați sprijin pentru Măsura 10 pachetul 8 – adeverința eliberată de Asociația care conduce registrul genealogic al rasei din care fac parte animalele pentru care se solicită plata, avizată de ANZ. Acest document se depune odată cu cererea unică de plată/la modificarea cererii unice de plată sau până la termenul limită de depunere a acestora. Adeverinţa se poate transmite către Centrele Judeţene/Locale APIA şi prin poşta electronică, poştă, curier sau prin alte mijloace de comunicare. Adeverinţa poate fi transmisă şi de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei.
  4. Alte documente – dacă utilizați apă pentru irigații trebuie să prezentați odată cu depunerea cererii (cel târziu până la termenul limită de depunere a cererii) documentele care dovedesc dreptul de utilizare a apei pentru irigații.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole