APIA: Subvențiile care intră la plată luna viitoare! Sume importante vor fi deblocate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a întârziat, anul acesta, plățile pentru fermierii înscriși în măsurile de dezvoltare rurală, însă șeful instituției îi asigură pe fermieri că banii vor intra în conturi cât de curând.

Potrivit directorului APIA, Adrian Pintea, plățile pentru Măsura 10 – Agro-mediu și climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică și Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice, au fost blocate de către instituție, din cauza unor modificări care au trebuit realizate la programul informatic. Cu toate acestea, banii urmează să intre în conturile fermierilor la începutul lunii februarie.

”În ceea ce privește Măsura 10 – agro-mediu și climă, și Măsura 11 – agricultura ecologică, sunt două scheme de plată care sunt blocate de către noi. De ce? Știm foarte bine că APIA gestionează în integralitate FEGA – fondul european de garantare agricolă, iar măsurile pe care le avem delegate de la AFIR, în care intră și măsura 10 și măsura 11, sunt din FEADR – fondul european agricol de dezvoltare rurală. Pentru 2022, Comisia Europeană ne-a mai dat un fond, EURI, pe care tot noi în gestionăm, iar pentru gestionarea acestui fond a fost nevoie de o dezvoltare.

Acesta este motivul pentru care fermierii nu au primit încă aceste subvenții, dar undeva la începutul lunii februarie vor intra la plată și acești fermieri. Se lucrează la dezvoltarea acestui nou modul, astfel încât vor fi deblocați în scurt timp”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole