APIA stă după guvernanți să poată face plățile pentru fermieri

Chiar dacă în cazul unor scheme de plată, de vină pentru întârzierea plăților este situația softurilor nefinalizate, aceasta nu este o situație universal valabilă. Există și scheme de sprijin pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să le plătească, însă guvernanții nu se grăbesc cu aprobarea actelor normative în acest sens.

Potrivit directorului general al APIA, Ionuț Lupu, agenția este pregătită să facă plățile pentru ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal de la începutul lunii februarie, însă nu au cadrul legislativ și banii în cont pentru a face acest lucru.

”Pentru ANT vegetal, softul APIA este finalizat din data de 2 februarie, și încă nu avem Hotărârea de Guvern finalizată. Avem nevoie de un ritm mai alert în partea aceasta de obținere a tuturor avizelor din partea ministerelor avizatoare și de o intrare în Ședința de Guvern cu cea mai mare repeziciune, astfel încât fermierii să poată să aibă banii.

Partea de soft este gata, avem nevoie de HG-ul acesta publicat în Monitorul Oficial și, bineînțeles, de aproximativ 85 de milioane de euro, atât cât este suma alocată pentru ANT. Vorbim de un cuantum pe hectar de aproximativ 12 euro”, a precizat Ionuț Lupu pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole