29 mai 2022 - 02:10

APIA promovează măsuri de sprijin de 1,8 miliarde de euro în cadrul PNDR 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat astăzi, 31 august, seria conferințelor organizate în contextul campaniei de promovare a măsurilor delegate de AFIR către APIA, în cadrul Planului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției.

Principalele obiective ale campaniei vizează:

  • promovarea oportunităților de finanțare, prin intermediul măsurilor din PNDR 2014-2020;
  • creșterea gradului de vizibilitate a sprijinului financiar european acordat prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și de conștientizare cu privire la modul de accesare a măsurilor de mediu și climă;
  • maximizarea eficienței în implementarea măsurilor de dezvoltare rurală.

Campania se adresează beneficiarilor finanțării măsurilor implementate de APIA din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), astfel:

  • Măsura 10 – Agromediu şi climă, cu o alocare financiară de 670,86 milioane de euro;
  • Măsura 11 – Agricultură ecologică, însumând fonduri de 238,32 milioane de euro;
  • Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constângeri naturale, însumând 1,49 miliarde de euro;
  • Măsura 14 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor, însumând 777,47 milioane de euro;
  • Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite, cu o alocare financiară de 2,13 milioane de euro;
  • Măsura 15 – Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor, cu o alocare financiară de 22,06 milioane de euro.

Măsurile implementate de APIA prin FEADR au o alocare financiară de 5,17 miliarde de euro pentru perioada 2014-2022, din care până în prezent s-au plătiti 3,38 miliarde de euro.

Prima conferință din seria acțiunilor de promovare și informare a reunit oficialități locale de la nivelul județului Ilfov, beneficiari ai sprijinului financiar derulat prin intermediul APIA, reprezentanți ai Agenției de la nivelul centrelor județene Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu și din cadrul APIA, Centrul Municipiului București.

Campania include 10 sesiuni de informare și se va desfășura în perioada 31 august – 6 octombrie 2021 în județele Ilfov, Cluj, Alba, Maramureș, Tulcea, Brașov, Buzău, Hunedoara, Caraș-Severin și Olt, se mai arată în comunicatul APIA.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.