APIA primește cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) până la data de 31 mai 2021.

Conform unui comunicat de presă al APIA, remis la redacție luni, 17 mai 2021, este vorba despre cereri depuse de „formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura A – Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori, și de către apicultori pentru acțiunile C.4. – Achiziționarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol și mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral, respectiv D.3. – Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”.

Cererile și documentele necesare pot fi scanate/fotografiate şi transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Județean/Centrului Municipiului Bucureşti sau pot fi depuse la registratura centrelor APIA.

Cererile de plată se vor depune până la termenul limită de 31 iulie 2021.

Valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 prin intermediul Programului Naţional Apicol este de 51.128.000 lei.

Program Național Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar.

„Menționăm că, oricare ar fi momentul depunerii cererii de plată, cu încadrarea în termenul limită, plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA după controlul tuturor cererilor de plată și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură”, au mai precizat vocile autorizate ale APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole