APIA, plăți pentru fermieri în luna mai – Ce subvenții intră în conturi

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește plățile aferente anului 2021. Peste 99% dintre fermieri au fost deja autorizați la plată, iar instituția primite că până la mijlocul lunii viitoare, toți fermierii vor avea banii în conturi.

Potrivit declarațiilor date de directorul general al APIA, Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, peste 2,76 miliarde de euro au intrat deja în conturile fermierilor.

”Suma totală autorizată la plată în perioada 16 octombrie, până în data de astăzi, este de peste 2,76 miliarde euro. Conform calendarului de plată regulară la nivel comunitar, toate plățile aferente campaniei 2021 trebuie finalizate până la 30 iunie. Până astăzi, deja 99,03% dintre fermieri sunt autorizați pentru plata finală”, a precizat Pintea.

Întrebat de realizatorul Ovidiu Ghinea ce plăți mai trebuie efectuate, șeful APIA a explicat că ultima formă de sprijin din campania 2021 este sprijinul cuplat în sectorul vegetal, care va intra la plată începând din 16 mai 2022.

”Nu sunt plăți restante. Singurele plăți care nu sunt efectuate până în momentul de față sunt cele care se referă la sectorul vegetal, sprijinul cuplat în sectorul vegetal, care se va plăti după data de 15 mai. Deja pregătim împreună cu Ministerul Agriculturii hotărârea de Guvern. De ce nu s-au făcut aceste plăți până acum? Pentru că sunt anumite termene care trebuie îndeplinite și aduse anumite documente suplimentare, astfel încât ultimul termen este data de 15 mai. După ce se încheie acest termen, toate documentele sunt verificate, astfel încât începând cu 16 mai să fie efectuate aceste plăți. Undeva în maxim 2-3 săptămâni vom finaliza și aceste plăți, astfel că până la mijlocul lunii iunie toți fermierii eligibil vor primi banii”, a mai precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole