APIA face plată după plată! Vine și ANT în sectorul zootehnic!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu mai prididește cu plata subvențiilor pentru fermieri.

Astfel, o nouă tranșă de peste 396 de milioane de lei, pentru alți 18.261 de beneficiari, a fost autorizată la plată luni, 26 februarie, se arată într-un comunicat al APIA remis, marți, redacției AgroTV.

“O nouă zi foarte bună pentru fermierii români, dar și pentru APIA. Continuăm autorizarea cu sume mari până la epuizarea tuturor dosarelor elibigile la plată”, spune directorul general al APIA, Cornel Turcescu, în comunicatul citat.

Vestea momentului este că au început plățile și pentru ANT în sectorul zootehnic, deocamdată cele pentru crescătorii de ovine și caprine.

Pe lângă ANTZ9, intervențiile autorizate la plată în această tranșă sunt următoarele: Ajutoare Naționale Tranzitorii – ANT vegetal (ANT 1, ANT 4 și ANT 6), PD-01 – BIS, PD-02 – CRISS, PD-03 – CIS-YF, M10, M11, M13, PD-04, PD-21, PD-22, PD-23 și PD-24.

Reamintim că plățile pentru ANT sector vegetal/zootehnic – Campania 2023 se efectuează în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2023 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 3 din 2 octombrie 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole