APIA: Până acum s-au depus peste 380.000 cereri unice de plată, pentru 2016

18

dosareLa data de 1 martie 2016 a început Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Din monitorizările zilnice, până astăzi s-au depus la APIA un număr de 386.828 cereri de plată, pentru o suprafață eligibilă de 1.405.745 ha.

Cererile unice de plată se depun fără penalizări la centrele judeţene sau locale ale APIA până la data de 16 mai. După această dată se aplică o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, iar după data de 10 iunie  cererile unice de plată nu mai sunt admise la calcul.

La centrele județene sunt programați fermierii care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare teren agricol şi la centrele locale fermierii care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare teren agricol.

În Campania 2016, fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Potrivit unui comunicat transmis de APIA: este important ca fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați la APIA, pentru a putea utiliza eficient timpul alocat.

Citește și

Cmentariile sunt închise