APIA, obiectiv îndeplinit! Directorul Adrian Pintea a făcut anunțul despre subvenții!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și-a atins deja obiectivul privind plățile în avans pentru fermieri! Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, APIA și-a propus să vireze în conturile fermierilor peste 1 miliard de euro în această campanie de plăți, această sumă fiind deja atinsă, cu mai mult de trei săptămâni rămase până la termenul limită.

”Sunt bucuros să vă anunț că până în prezent am reușit să autorizăm la plata în avans peste 1 miliard de Euro. Astfel, după cum știți, de la startul Campaniei 2022 de plată în avans, respectiv începând cu 16 Octombrie 2022 și până în prezent, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a autorizat la plată suma de 1.08 miliarde de euro, pentru un număr de 616.606 de fermieri”, a precizat Adrian Pintea într-o informare pentru fermieri.

Totodată, șeful APIA a mai trecut în revistă și celelalte plăți efectuate de instituție în ultima perioadă. Astfel, pentru măsurile de piață, comerţ exterior, promovarea produselor agricole şi ajutoare de stat, agenția a autorizat la plată suma de 12.66 milioane euro.

”În paralel, ne pregătim intens pentru aplicarea noii politici agricole comune, care vine cu unele schimbări pentru activitatea instituției noastre, în special in ceea ce privește noile intervenții din PNS”, a mai subliniat Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole