Fermieri, verificați-vă conturile! APIA începe plata subvenției de 7.000 euro/fermă

Fermieri, pregătiți-vă! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează în cursul acestei săptămâni plățile pentru micii fermieri care au depus cererea pentru ajutorul de criză oferit prin Măsura 21. Informația a fost dezvăluită în premieră în cardul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, de către președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel. Potrivit acestuia, informația vine direct de la oficialii din cadrul MADR.

”Legat de renumitele ajutoare pe care trebuie să le primească fermierii prin Măsura 21, am văzut multe dezbateri în spațiul public. Vreau să vin cu niște informații exacte, venite direct de la sursă. Ca veste bună, legat de măsura 21, plățile vor fi făcute începând de săptămâna aceasta până la finalul anului. Ele au fost puțin întârziate, pentru că procedura de verificare pe teren a impus și o anumită perioadă. Minim 5% din aceste proiecte au trebuit verificate, iar reprezentanții APIA nu au putut să facă deplasarea în teren și din cauza pandemiei. Acest control a durat până pe 4 decembrie, s-a centralizat și totul este ok.

Garantat, 100%, banii pentru măsura 21 vor fi plătiți până la finalul anului, iar toți fermierii care s-au înscris pe măsura 21 și au trecut și de control își vor primi banii”, a precizat Ion Păunel în exclusivitate pentru AGRO TV.

Reamintim că procesul de depunere a cererilor la APIA pentru Măsura 21 s-a încheiat la data de 23 octombrie. Aceasta a fost accesată de un număr de 122.986 fermieri unici.

Potrivit APIA, situația cererilor depuse pentru subvenția oferită prin Măsura 21 în perioada 25.09 – 23.10.2020, se prezintă astfel:

  • în sectorul zootehnic – bovine – 44.960 cereri pentru un număr de 594.974 capete;
  • în sectorul zootehnic – ovine și/sau caprine – 40.067 cereri pentru un număr de 8.709.852 capete;
  • în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi – 46.451 cereri pentru o suprafață de 66.526,85 ha.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole