APIA: Fermierii hunedoreni, pe loc de frunte în campania cererilor de plată

APIA Hunedoara se află pe un loc fruntaş în ţară cu un procent de 100% al înregistrării solicitărilor fermierilor pentru plata subvențiilor. Conform directorului executiv al Centrului Județean APIA, Topor Veronica, 16.358 fermieri din județul Hunedoara au depus cereri de plată și vor primi subvenții pentru un total de 133.525 hectare.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a precizat că agricultura judeţului se poate dezvolta şi poate deveni o parte importantă a economiei generale a zonei.
„ În cursul vizitelor pe care prefectul judeţului le-a efectuat la pri­măriile comunelor şi oraşelor hune­do­rene, autorităţilor locale le-a fost amin­­tit faptul că digitalizarea re­gis­trului agricol şi, implicit, eliberarea pe loc a adeverinţelor necesare fer­mi­e­ri­lor pentru obţinerea sub­ven­ţiilor APIA trebuie să fie o prioritate pentru func­ţionarii primăriilor, ceea ce s-a şi pus în practică”, se menţio­nează într-un co­municat al Prefec­turii Hunedoara.

La jumătatea lunii trecute, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ionuț Adrian Chesnoiu a vizitat județul Hunedoara întâlnindu-se cu producători locali și fermieri din județ. Discuțiile au fost centrate pe importanța activității fermierilor din domeniul zootehnic și s-a subliniat faptul că fermele deținute de crescători se vor dezvolta nu doar implicării statului dar și în urma accesării fondurilor financiare puse la dispoziție de Guvernul României și de Uniunea Europeană.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole