APIA: Fermierii care NU primesc microgranturile de 5.000 de euro

Săptămâna trecută, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat etapa de semnare a contractelor pentru microgranturile acordate micilor fermieri, însă se pare că nu toți aplicanții calificați au reușit să semneze contractele.

Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, din cei 10.000 de fermieri care s-au aflat pe locurile eligibile la plată, doar 9.888 au semnat contractele de acordare a ajutorului de stat. Astfel, cei 112 beneficiari care nu au semnat contractele se adaugă lungii liste de peste 20.000 de fermieri care nu s-au plasat pe locurile eligibile la plată.

”Am finalizat etapa de semnare a contractelor de acordare a ajutorului de Stat în cadrul Măsurii 1 „Microgranturi în domeniul agroalimentar” din cadrul schemei de ajutor de stat, instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar, cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Astfel, până la termenul limită, din cei 10.000 de aplicanți calificați, s-au semnat 9.888 de contracte de acordare a ajutorului de stat în sumă totală de 49.440.000 euro. Diferența este reprezentată de contracte nesemnate de beneficiari (netransmiterea acestora, renunțarea la ajutorului de stat, transmiterea acestora după termenul limită). Lista cu beneficiarii acestei etape se regăsește pe site-ul APIA”, a subliniat șeful APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole