APIA: Din 15 decembrie vin banii pentru legumicultori!

Autorizările la plată pentru programul de susţinere a producţiei de legume vor începe în 15 decembrie, a anunţat, vineri, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Adrian Pintea. Pentru acest program au fost depuse 14.239 de cereri, inormează AGERPRES.

„Ca scheme de plată pe care APIA le-a implementat în 2021, care au fost pentru prima dată la noi, avem programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru 2021, fostul program Tomata, care până în acest an s-a derulat prin direcţiile agricole judeţene, dar anul acesta ministerul a hotărât să-l acorde prin APIA, unde avem un plafon alocat de 150 milioane lei. Valoarea maximă e de 2.000 de euro pe beneficiar, pentru 1.000 mp. A fost extins faţă de fostul program şi se acordă pentru mai multe legume: ardei gras, ardei lung, castraveţi, tomate, vinete. Aceste cereri au fost depuse, avem 14.239 de cereri. Au fost finalizate şi controalele pe teren şi acum fermierii aşteaptă aceşti bani. Începând din 15 decembrie, vom face şi autorizările la plată şi imediat vom face plata şi pentru aceşti beneficiari, deoarece toate ajutoarele de stat, şi acestea fiind ajutoare de minimis, trebuie plătite în 2021, fiind bugetate pentru acest an”, a explicat Adrian Pintea, la Romanian Food & Agribusiness Conference, organizată de BusinessMark.

De asemenea, directorul APIA a menționat și programul de susţinere a producţiei de plante aromatice, respectiv busuioc, cimbru, coriandru, fenicul şi muştar, cu o alocare financiară de 6 milioane de lei, atătând că au fost depuse 88 de cereri, din care 50 declarate eligibile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole