APIA: Astăzi încep plățile în avans la subvenții pentru cererile depuse în Campania 2022

Start la plățile în avans la subvenții! De astăzi, fermierii încep să primească prima tranșă din subvențiile agricole alocate anului în curs, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea.

Funcționarii APIA sunt mobilizați în centre, în acest weekend, pentru a putea demara plățile în avans la subvenții

”Mâine, 16 octombrie, vom da startul plăților în avans aferente cererilor depuse în Campania 2022, așa că turăm la maxim motoarele!”, a anunțat Adrian Pintea într-un mesaj publicat sâmbătă, 15 octombrie, pe pagina sa de Facebook. ” În acest sens, am dispus mobilizarea întregului personal implicat în autorizarea la plată, pentru respectarea programului de generare a tranșelor, astfel că duminică, toate centrele județene, centrale, locale și direcțiile din APIA central vor avea program normal de lucru „, a adăugat directorul general APIA.

Plățile în avans la subvenții 16 octombrie – 30 noiembrie, peste un miliard de euro

Adrian Pintea promite să nu dezamăgească nici anul acesta, bazându-se pe profesionalismul colegilor săi: „Contez pe profesionalismul și implicarea colegilor mei și sunt pe deplin încredințat că, la fel ca în anii precedenți, nu vom dezamăgi! Voi reveni cu informații la zi despre stadiul desfășurării activității”.

Reamintim că, invitat în emisunea Agricultura la raport difuzată la Agro Tv pe 5 octombrie 2022, Adrian Pintea declara:

„În ceea ce privește plata avansului, noi ne-am propus și-n acest interval de o lună și jumătate, respectiv 16 octombrie – 30 noiembrie, să acordăm peste un miliard de euro din plafonul de 1,929 miliarde euro. Așadar, peste un miliard de euro să-l acordăm în plata avansului. Dintre toți fermierii, din cei 790.000 (care au depus anul acesta cererea unică de plată APIA n.r.),avem 720.000, aproape 730.000 de fermieri care sunt deja pregătiți pentru plata avansului, astfel încât, zilnic, după data de 16 octombrie, vom efectua plăți consistente… dacă s-ar putea cât mai mulți să intre la plata acestui avans”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole