APIA: Cum pot beneficia persoanele fizice de subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește în fiecare trimestru al fiecărui an subvenția la motorină, o schemă de ajutor de stat care vine în sprijinul fermierilor pentru a-i ajuta să mai amortizeze din cheltuieli.

De această subvenție, însă, nu beneficiază oricine. Pentru a putea beneficia de subvenția la motorină, fermierul trebuie să aibă o formă de autorizare, cum ar fi PFA sau II. Cu toate acestea, fermierii persoane fizice care vor să primească acest ajutor pot să facă acest lucru, dacă în termen de 60 de zile după depunerea acordului prealabil se autorizează ca PFA sau II.

”Persoana fizică poate beneficia de subvenția la motorină, dar cu condiția ca în 60 de zile să se facă persoană fizică autorizată. Dar ca să beneficiați de subvenția la motorină, și asta s-a spus la momentul respectiv, dumneavoastră trebuia în perioada 1 decembrie – 31 decembrie 2022, să fi făcut un acord prealabil cu cantitățile pentru anul 2023. Dacă nu ați făcut atunci, acum categoric nu puteți beneficia”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.

Mai multe detalii despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească fermierii pentru a primi schema de ajutor pentru motorina utilizată în agricultură puteți citi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole