16 mai 2022 - 14:06

APIA – Află ce produse agricole vor fi finanțate de Comisia Europeană în 2022!

Vrei să fii la curent cu produsele agricole care vor fi finanțate de Comisia Europeană în 2022, dar și cum vor trebui aliniate proiectele la obiectivele Green Deal, ale Strategiei Farm to Fork și ale Planului European de Combatere a Cancerului și Ghidurilor dietetice bazate pe alimente sănătoase?

Comisia Europeană organizează, în perioada 1 – 2 februarie 2022, INFO DAY, un eveniment cu sesiuni online de informare privind implementarea măsurii de informare și promovare a produselor agricole pe piața internă și în țări terțe, informează Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) printr-un comunicat remis luni AgroTV.

Participanţii se vor înregistra la eveniment până la data de 28 ianuarie 2022 accesând link-ul de mai jos, unde poate fi consultată și agenda:

Online Info day on the 2022 AGRI Promotion Calls for proposals – Home (b2match.io)

În data de 1 februarie 2022 reprezentanții Comisiei Europene vor prezenta politica de promovare în vederea sprijinirii tranziției către un sistem alimentar european mai durabil, legătura acesteia cu strategia “Farm to Fork” și evaluarea politicii de promovare a produselor agricole. De asemenea, vor fi prezentate prioritățile programului anual de lucru  și cerereile de propuneri pentru anul 2022, se arată în comunicatul APIA.

Pentru cea de-a doua zi a evenimentului, în data de 2 februarie 2022, discuțiile se vor axa pe dezvoltarea campaniilor de succes.

„Participanții vor avea ocazia să asculte prezentări ale oficialilor Comisiei Europene, experților externi și ai coordonatorilor de proiecte. Prezentările zilei vor evidenția mai multe aspecte provocatoare, cum ar fi abordarea durabilității în propunerile de programe pentru 2022 și alinierea proiectelor la obiectivele Green Deal, Strategiei Farm to Fork, Planului European de Combatere a Cancerului și Ghidurilor dietetice bazate pe alimente sănătoase.  De asemenea, vor fi discuții asupra modului de stabilire a unei bune strategii de campanie de promovare și a modului de dezvoltare a campaniilor de comunicare privind producția și consumul durabil UE, analizând provocările și așteptările, cu exemple și bune practici”, precizează reprezentanții APIA.

Ca parte a acestui eveniment, sunt organizate sesiuni interactive dedicate potențialilor  beneficiari în vederea depunerii de propuneri de programe cu beneficiari multipli.

Sesiunile vor fi transmise în direct, accesând următoarele linkuri:

„Apreciem ca deosebit de util pentru dumneavoastră demersul Comisiei Europene în scopul elaborării și transmiterii unor programe de informare și promovare a produselor agricole care să fie aprobate spre finanțare”, mai spun reprezentanții APIA în comunicatul remis AgroTV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.