APIA: Ce fermieri primesc ajutoarele de CRIZĂ în 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește și anul acesta anumite scheme de sprijin pentru susținerea activității fermierilor afectați de pandemie. Ministerul Agriculturii a hotărât ca anul acesta să acorde aceste ajutoare pentru trei ramuri din sectorul zootehnic.

Într-un răspuns publicat pe pagina de facebook APIA, cu privire la sectoarele care vor beneficia de aceste ajutoare, instituția a făcut următoarele precizări:

”Pentru anul 2022 se acorda ajutor pentru susţinerea activităţilor agricole în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 doar pentru sectorul zootehnic, ramurile bovin, suin, avicol”, a scris APIA.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453.899 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022 şi este repartizată astfel:

  • 170.250 mii lei pentru sectorul bovine;
  • 167.649 mii lei pentru sectorul suine;
  • 116.000 mii lei pentru sectorul avicol.

Fermierii care nu se încadrează în aceste sectoare au la dispoziție alte forme de sprijin pe care le pot accesa. În același mesaj, APIA a făcut referire la măsura de microgranturi pentru micii fermieri, care urmează să fie lansată la sfârșitul acestei luni.

”În cazul în care întrebarea dvs. vizează măsura de „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile vă anunțăm că acesta se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a mai precizat APIA.

Mai multe detalii cu privire la această măsură puteți afla cu un CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole