20 mai 2022 - 07:57

APIA avertizează fermierii! Cine riscă să fie EXCLUS de la plata subvențiilor

Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) primește în continuare cererile unice de plată pentru campania 2022. Depunerea cererilor se desfășoară fără penalități până în 16 mai 2022. Fermierii care nu apucă să depună cererile până la acest termen vor mai avea posibilitatea să le depună ulterior, în termen de 25 de zile lucrătoare, cu penalitate de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

APIA îi avertizează pe fermierii care depun cererile pentru plata subvențiilor că trebuie să îndeplinească și anumite condiții, altfel riscă să fie penalizați sau chiar excluși de la plată. Astfel, agenția îi îndeamnă pe fermieri să respecte normele de ecoconiționalitate:

  • Notifică evenimentul: nașterea, intrarea/ieșirea, pierderea crotaliei etc;
  • Utilizează substanțele cu efect hormonal numai sub îndrumarea medicului veterinar;
  • Respectă obligațiile privind EST (encefalopatia spongiformă transmisibilă);
  • Respectă normele de siguranță alimentară;
  • Respectă normele de bunăstare a animalelor.

”Nerespectarea de către fermieri a normelor privind ecocondiționalitatea conduce la reducerea plăților sau excluderea de la plata sprijinului acordat de APIA”, a transmis instituția într-o comunicare oficială.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.