APIA: Au fost autorizate la plată peste 600.000 de cereri unice

lei_baniLa acest moment au fost autorizate la plată 613.692 cereri unice în sumă totală autorizată de 200 milioane euro pentru următoarele scheme:
– Schema de plată unică pe suprafaţă în cuantum de 79,73 euro/ha;
– Plata redistributivă:

  • primul interval: 1 – 5 ha inclusiv în cuantum de 5,00 euro/ha;
  • al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 51,07 euro/ha.

– Plata pentru tinerii fermieri în cuantum de 19,93 euro/ha;
– Plata pentru micii fermieri în cuantum de maxim 1250 euro;
– ANT 1 (Schema de ajutoare naţionale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producţie) în cuantum de 19,19 euro/ha.
Urmează ca în perioada imediat următoare să fie plătiți și ceilalți fermieri.
Reprezentanţii APIA au precizat că efectuarea plăților aferente tuturor schemelor de plată reprezintă o prioritate pentru instituție.
Aceste prime plăți sunt efectuate către fermierii care au solicitat plata pentru schemele din sectorul vegetal.
Cuantumurile plăţilor directe în sectorul vegetal, care se acordă pentru anul 2015 ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern 216/2016 privind stabilirea cuantumurilor plăților din schemele directe pe 2015.
Plăţile se efectuează în lei, la cursul de schimb stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2015 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 01 octombrie 2015, respectiv 4,4176 lei pentru un euro.
Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi din Bugetul Naţional (BN), prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
 
Se depun toate eforturile pentru ca fermierii să aibă banii în conturi pentru toate schemele de plată din cererea unică, până la 30 iunie 2016, conform prevederilor legislației în vigoare.
 
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. ANT nu se plateste acum, intra doar restul de SAPS si redistributiva. Cand se va plati si ANT? Iar ne-au mintit!!!! Cum au mintit ca va fi o singura plata iar banii intra in cont in transe separate, o transa fiind restul de SAPS si o alta redistributiva….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole