APIA, ASTĂZI: Plăți de peste 105 milioane de euro!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la această dată a autorizat la plată peste 105 milioane de euro pentru beneficiarii Măsurii 14  – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet a) porcine și pachet b) păsări din Campania 2022.

„Suma totală autorizată în valoare de 105,016 milioane euro este aferentă unui număr de 436 beneficiari, din care 33,706 milioane euro pentru bunăstare porcine şi 71,310 milioane euro pentru bunăstare păsări”, se arată într-un comunicat APIA remis, marți, redacției AgroTV.

Potrivit sursei citate, plățile se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4.9490 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrală Europeană pentru data de 31.12.2021 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C nr. 2022/C1/02.

Sprijinul financiar are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri care își asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, se mai arată în comunicatul APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole