APIA anunță începerea plăților pentru subvenția ANT

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, când va fi plătit ajutorul național tranzitoriu (ANT), subvenție aferentă anului 2021.

În dialogul său cu realizatorul emisiunii, Ovidiu Ghinea, șeful APIA a precizat că plățile vor începe în decursul lunii februarie, imediat după adoptarea Hotărârii de Guvern aferente acestei scheme de plată. 

”Într-adevăr, ajutorul național tranzitoriu nu a fost plătit în 2021, iar fermierii noștri știu că ANT-ul se plătește din bugetul anului următor, respectiv din bugetul anului 2022. Anul trecut am plătit ANT-ul în luna aprilie; anul acesta, în cursul acestei luni eu sunt convins că va fi plătit. Hotărârea de Guvern este pregătită, am lucrat la ea împreună cu Ministerul, este pe circuitul de avizare și în scurt timp vor fi făcute și aceste plăți.

Le reamintesc fermierilor că ANT-ul mai are două termene de îndeplinit: ANT 4 la tutun, termenul de depunere a documentelor este 2 mai, iar la ANT 3 pentru cânepă, termenul este 31 martie. Normal ar fi ca după aceste date să se plătească ANT-urile, dar având în vedere că pentru cele două scheme de plată, ANT 3 și 4, sunt fermieri puțini, ei deja au depus documentele, astfel încât nu va fi nicio problemă, iar când Hotărârea de Guvern va fi aprobată se vor face și aceste plăți. Pot să-i asigur pe fermieri că atât la vegetal, cât și pentru zootehnie, banii sunt alocați și cuantumurile vor fi considerabile în comparație cu anul 2020”, a precizat Adrian Pintea în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole