APIA a virat 103 MIL lei catre FERMIERI pentru acciza la motorina

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat către 10.951 fermieri suma de 103,38 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la reducerea accizei la motorina. Banii au fost alocați pentru motorina utilizată în agricultură în primul trimestru al anului, a anunţat marţi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe de presă.

„O să mă întrebaţi de ce aşa târziu pentru trimestrul I. Este vorba de 103.381.276 lei pentru 10.951 de beneficiari. În prima perioadă a anului am fost nevoiţi să plătim jumătate din trimestrul II anul trecut, trimestrul III şi trimestrul IV, adică 528 milioane de lei am plătit la începutul acestui an şi până acum pentru restanţele de anul trecut”, a declarat Adrian Oros.

În şedinţa din 22 iulie, Guvernul a decis să suplimenteze cu 101,9 milioane de lei fondurile care vor fi acordate fermierilor în baza unei scheme de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Prin urmare, fondurile necesare plăţii ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 martie 2020 ajung la o valoare de 629,9 milioane de lei.

Pentru perioada 2015-2020, suma acordată pentru acciza la motorina are o valoare totală de 3,435 miliarde de lei.

Acciza la motorina. Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2020 se asigură în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020 şi se încadrează în valoarea anuală totală a bugetului schemei de ajutor de stat notificată la Comisia Europeană, potrivit informațiilor MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole