28 mai 2022 - 12:43

APIA A DEMARAT PLATA PENTRU 2018 PENTRU FERMIERII SELECTATI LA CONTROLUL PRIN TELEDETECTIE

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 12.02.2019, a demarat plata pentru fermierii selectați la controlul prin teledetecție – Campania anului de cerere 2018, pentru care s-au finalizat toate activitățile procedurale.

Astfel, în sistemul informatic al Agenției au fost introduse rezultatele finale ale unui număr de 51.123 fermieri din eșantionul de 51.537 fermieri selectați pentru acest tip de control. Diferența de 414 fermieri din acest moment, prezintă erori care sunt în curs de soluționare.

Plățile aferente acestor fermieri se vor realiza în următoarele 10 zile, după finalizarea tuturor controalelor administrative.

Reamintim că, pentru a beneficia de acordarea ajutorului financiar solicitat în cererile de sprijin, fermierii trebuie să identifice, să declare, să delimiteze și să localizeze parcelele agricole în aplicația electronică GIS pusă la dispoziție de către APIA, care permite prelucrarea datelor spațiale și alfanumerice privind suprafețele declarate, pentru a asigura nivelul minim de încredere şi reprezentativitate, vor fi controlate, pe imaginea satelitară, toate parcelele fermierului declarate în anul de cerere și incluse în perimetrul imaginii iar pentru parcelele neacoperite de imagine se vor realiza vizite la fața locului sau se extrapolează rezultatele controlului în conformitate cu precizările documentului de lucru DSCG.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.