20 aprilie 2021 - 19:18

Apel către ministrul Agriculturii: NU inchideti Casa Unirea, produsele trebuie sa ajunga la oameni

Federația Agrostar, filiala Teleorman, este alături de fermierii și cetățenii români în criza provocată de noul coronavirus. Într-un mesaj exclusiv pentru AGRO TV, Adrian Cristea, președintele Agrostar filiala Teleorman a făcut o serie de precizări privind situația din sectorul alimentar în acest moment. Totodată, acesta a lansat un apel către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în care îi cere acestuia să lase deschisă Casa de Comerț Unirea și, mai mult, să extindă rețeaua de magazine a acesteia, pentru ca produsele fermierilor să ajungă la cetățenii români. 

”Federația Agrostar, prin filiala Teleorman, este alături de producătorii teleormăneni în aceste clipe de grea încercare prin care trece țara noastră.

Luăm în calcul închiderea granițelor țării și, totodată, șiruri de tiruri care stau să intre în țară nu vor mai putea aproviziona magazinele din țara noastră cu produsele necesare traiului nostru de zi cu zi. Încercăm la nivel de județ să centralizăm o situație a stocurilor pe care producătorii teleormăneni o au și, totodată, să încercăm să distribuim produsele de care cetățeanul, omul de rând, are atâta nevoie în fiecare zi.

Îl rugăm pe această cale pe domnul ministru Adrian Oros să facă tot posibilul să lase Casa de Comerț Unirea să funcționeze și să-și extindă rețeaua de magazine atât de necesară desfacerii produselor românești.

O zi binecuvântată vă doresc și Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a transmis Adrian Cristea.

video

Mai mult, îl urmă cu câteva zile, fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, i s-a adresat actualului ministru într-o postare pe pagina sa de Facebook. Daea îi cere lui Oros să de drumul la Casa Unirea, pentru ca alimentele să ajungă cât mai repede la populație.

”Ați controlat 4 luni. Mai puteți controla, nu vă oprește nimeni!
Dar,
Aprovizionarea zilnică a populației, în mod organizat și continuu, cu produse agroalimentare cunoscute, controlate, transportate pe distanțe mici, cu manipulări reduse, respectându-se regulile de igienă și de siguranță alimentară, este necesară indiferent de sezon și perioadă – iar Casa de Comerț Unirea este un bun instrument pe care îl are țara pentru aprovizionarea populației cu produse românești.
Acum suntem și nu știm cât rămânem, într-o perioadă delicată, căreia, trebuie să îi facem față cu ce avem si cum putem.
Avem – Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA, societate comercială cu capital integral de stat, ce își desfășoară activitatea în baza principiilor economiei de piață, care poate lua produsele de la micii fermieri.
Putem – realiza producții în România pentru a asigura hrana populației. Avem unde și cu cine. Important este să le valorificam organizat în folosul producătorului, consumatorului și statului român.
Cunosc bine ce înseamnă colaborarea, știu cât de importantă, necesară și utilă este, mai ales in asemenea împrejurări”, este mesajul transmis de Petre Daea.