APEL catre fermieri: Agricultura – prioritate nationala!

Un antreprenor român în agricultură a făcut apel către toți fermierii! Acesta a scris un mesaj în care a subliniat importanța fermierilor pentru România în criza provocată de pandemie și a explicat cum pot fermierii și agricultura să susțină întreaga țară. 

Este vorba de Mihai Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia, una dintre cele mai dezvoltate companii de agri-business cu capital românesc. Antreprenorul a chemat fermierii la responsabilitate și susținere. El a subliniat că nu doar medicii au datoria față de cetățenii români, dar și cei care dețin resursele necesare în această perioadă, precum agricultorii, fermierii și producătorii autohtoni. Mesajul său este următorul:

,,Dragi fermieri, nu doar medicii au acum o mare datorie față de România. Avem toți, cu resursele noastre, cu capacitatea noastră.

Dar avem o responsabilitate și mai mare noi, cei care suntem antreprenori. Și mai ales cei care suntem antreprenori in agricultură.

Agricultura României a avut ultimii ani destul de grei, în special din cauza secetei prelungite. Însă fermierii României sunt cei care ne pot asigura siguranța alimentară. Astăzi se închid granițe, se închid fabrici și relații comerciale din cauza pandemiei.

Agricultura devine o prioritate națională. Trebuie să producem hrana, să încheiem cu bine acest an.

Dragi antreprenori din agricultură, am o rugăminte: nu luați măsuri din panică sau extreme. Încercați să îi păstrați pe oameni aproape, cu resursele disponibile. Și ei sunt speriați, și ei au acasă familii. Așa cum v-ați bazat pe ei pana acum, împărțiți resursele pentru toți angajații. Vorbiți cu ei și găsiți soluții. În multe comune, fermierul e singurul angajator. Trebuie să încercăm să ne sprijinim comunitatea în această perioadă, noi – antreprenorii și noi – fermierii.

Agro-Est Muntenia merge înainte și livrează inputuri, respectând normele de siguranța și prevederile legale. Pentru că nu ne putem permite, mai ales în acest context, să pierdem anul agricol. Da, sunt multe inputuri intârziate, altele sunt anulate. Dar găsim împreuna soluțiile tehnologice pentru a obține recolte bune. În perioada următoare vom anunța și un numar TelVerde, pentru a putea oferi în cotinuare consultanță, în cazul în care nu vom mai putea ajunge în fermă, pentru a identifica problemele în câmp.

Dragi angajați! Dacă pana acum, beneficiile cât mai bune erau prioritatea voastră, acum încercați sa gândiți ca o adevărată echipă. Vorbiți cu managerii voștri. Lucrați de acasă unde e posibil. Fiți inventivi! Găsiți soluția cu angajatorul, încât sa mergeți înainte, împreuna. Pentru ca avem nevoie unii de alții. Gândiți-va și la colegii care au venituri mai mici în echipă și cereți voi amânarea voluntară de la plata a anumitor bonusuri, sau dacă aveți un venit peste media echipei, renunțați voi la un anumit procent. Pentru a va păstra toți colegii și pentru a trece împreuna peste următoarele săptămâni.

Doar așa se vor păstra milioane de joburi în România. Doar așa, economia și agricultura vor merge înainte. Avem nevoie de furnizorii noștri, de clienții noștri dar și de echipa cu care până acum am avut toți rezultate.

România nu își va permite programe de salvare economică de zeci de miliarde de euro. Dar nici nu își permite închiderea bruscă a multor companii și concedierea sutelor de mii de angajați. Pentru ca atunci, nu vom mai avea o economie.

Guvernul Romaniei va trebui să:

-Asigure intrarea in tara a inputurilor pentru agricultura, fara restrictii de trafic intern.
-Elimine de la restrictiile de trafic companiile furnizoare si distribuitoare care livreaza aceste produse catre fermieri.
-Prioritizeze livrarile de combustiibil si catre agricultura.
-Ii excluda pe lucratorii din agricultura de la restrictiile de circulatie, pentru ca fermierii sa poata infiinta si trata culturile agricole.
-Acorde sprijin financiar companiilor din domeniul agricol, inclusiv prin plata la timp a subventiilor in agricultura si a salariilor.

Trebuie să ne asigurăm că Romania va reuși să își producă hrana, pentru ca avem si suprafata, dar si capacitatea necesara!”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult