Apa, pace si securitate

Diplomatii romani actioneaza in mod inteligent la cel mai inalt nivel. 
the-scenery-679011_1280
Ambasadorul României la ONU, Ion Jinga, a atrans atenția asupra faptului că trebuie să existe comunicarea și cooperarea între statele care utilizează aceleași cursuri de apă, iar pentru facilitarea negocierilor se impun măsuri urgente din partea ONU. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri pe temă “Apa, Pace și Securitate.”

Dezbaterea organizată de președinția senegaleză a Consiliului de Securitate al ONU a avut drept scop încurajarea statelor să coopereze la nivel regional pentru soluționarea diferendelor și evidențierea rolului Consiliului de Securitate în prevenirea și gestionarea conflictelor legate de apă.
Diplomatul român a dat că exemplu de bune practici în materie de cooperare pentru gestionarea în comun a unui curs important de apă Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, promovată de către România și Austria, care contribuie la dezvoltarea cooperării tărilor din bazinul dunărean în domenii precum transportul fluvial, securitatea energetică, societatea informatională, protecția mediului, educația, cultură, cercetarea, turismul, dezvoltarea rurală și competitivitatea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole