19 octombrie 2021 - 23:58

ANUNȚUL de interes pentru fermierii crescători de vaci Bălțată Românească

Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțată Românescă” Tip Simmental îi îndeamnă pe fermierii deținători de astfel de bovine să nu uite de programul ACVBR SIM de achiziție de viței (M, F), descendenți ai taurilor de Bălțată Românească, proprietatea asociației.

Într-un anunț postat pe Facebook, reprezentanții organizației vorbesc de cinci euro plus TVA pe kilogram, în cazul vițeilor cu vârsta între 1-3 luni și minimum 100 de kilograme.

„Dragi fermieri, crescători de vaci de Bălțată Românească, nu uitați de programul Acvbr Sim de achiziție de viței (M, F) descendenți ai taurilor de Bălțată Românească, proprietatea asociației. Sperăm ca acei cinci euro/kg + TVA, (…) pentru vițeii cu vârsta între 1-3 luni și minim 100 kg, reprezintă o stimulare și motivare în același timp, pentru fiecare fermier crescător de Bălțată Românească.

Puteți vedea în postarea de mai jos, de pe pagina FB a ACVBR SIM, taurii de BR care se califică în proiectul ACVBR SIM, precum și modalitățile de comandă, vânzare. Vă așteptăm cu cât mai mulți produși! Echipa ACVBR SIM și organizațiile de COP partenere!”, scriu cei din asociația pe pagina lor de socializare.

În data de 7 septembrie 2021, Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțată Românescă” Tip Simmental anunța că a demarat proiectul „Realizare fermă de testare a descendenților taurilor de Bălțată Românească”.

Data de începere a proiectului avea să fie 15 septembrie 2020, iar prețul de achiziție cinci euro/kg+TVA, „indiferent că este produs vițea în dezvoltare sau mascul din taurii Harry, Ferdinand, Mareșal, Ahile, Darius sau Iancu.