Anunțul Ministrului Agriculturii privind sprijinul de 70.000 EURO pentru tinerii fermieri

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, a anunțat într-o postare pe pagina oficială de facebook faptul că submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” beneficiază pentru prima dată de alocare distinctă pentru zona montană. Astfel, tinerii fermieri vor putea să acceseze fonduri europene de maximum 70.000 euro/fermă.

”Zona montană a României este un teritoriu cu un imens potențial economic, social, cultural și de mediu, însă problema abandonului rămâne o provocare semnificativă pentru dezvoltarea acestui areal”, a precizat Oros.

Șeful MADR a amintit faptul că un alt element de noutate îl reprezintă majorarea sprijinului financiar, începând cu sesiunea din acest an, la 60.000-70.000 euro, în funcție de dimensiunea exploatației. Astfel, finanțarea pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă și se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.

În acest mod, prin alocare distinctă și majorarea sprijinului financiar, MADR dorește să încurajeze tinerii fermieri şi familiile lor de la sat să rămână și să se stabilească în mediul rural, inclusiv in zonele montane.

Fondurile disponibile pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt de 100.000.000 Euro, din care 30.000.000 Euro pentru zona montană. Sumele sunt alocate pentru perioada de tranziție 2021-2022.
 
Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura 6.1 va începe pe 27 august 2021, ora 09:00, iar termenul limită de depunere va fi 26 noiembrie 2021, ora 16:00.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Din partea proiectanților nu avem destule informații despre un proiect
    Ce documente sunt necesare pentru un proiect micul fermier, si ce culturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole