ANUNȚUL CARE A LĂSAT CU GURA CĂSCATĂ FERMIERII ȘI AUTORITĂȚILE STATULUI

Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultura, este de acord ca cererile unice pentru subventie sa poata fi depuse pana la 15 iunie.

Joi, ministrul Petre Daea a anuntat ca 15 mai este data limita pana la care toti fermierii trebuie sa depuna la APIA cererile pentru subventie, intr-un moment in care mai multi fermieri importanti au inceput sa faca presiuni la nivel inalt pentru ca termenul sa fie extins cu inca 30 de zile.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

„Cine nu depune cererea până la data de 15 mai inclusiv, nu primește subvenții. S-au luat toate măsurile pentru a-i ajuta pe fermieri să depună cererile până la această dată. Sunt oameni la dispoziție, mijloace de transport la dispoziție pentru cei care nu pot ajunge la centrele APIA, iar la APIA se lucrează și sâmbătă și duminică în această săptămână, dar și în weekend-ul următor. Sunt zile normale de lucru. Până la 15 mai, România vrea să depună toate cererile fără penalități, pentru că penalitățile se duc pe fiecare fermier în parte, dar fermierul este al României. Eu nu vreau să pierd niciun leu de la Uniunea Europeană. Am introdus reguli, am creat toate condițiile. Sunt oameni în dispozitiv, am dat inginerii de la centrele agricole și se lucrează de luni până luni, fără weekend-uri. Repet, 15 mai este ultima zi de depunere. Se închid obloanele la APIA, au altceva de făcut după data de 15 mai”, a precizat ministrul Agriculturii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Surpriza insa pentru lumea agricola. De la Bruxelles a venit anuntul Comisiei Europene. „Țările care doresc să prelungească termenul limită pentru depunerea cererilor de ajutoare acordate de UE agricultorilor vor putea să facă acest lucru, a confirmat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan. Termenul poate fi acum prelungit cu o lună, de la 15 mai la 15 iunie 2017. Decizia vine după cererile de prelungire sosite din partea mai multor state membre ale UE. Măsura se aplică atât cererilor de plăți directe către agricultori, cât și cererilor de finanțare în cadrul programelor naționale de dezvoltare rurală. Ambele sunt finanțate prin alocările acordate fiecărei țări UE în cadrul politicii agricole comune. Comisarul Hogan a subliniat că, deși prelungirea a fost acordată pentru a permite ca cererile și cererile să fie făcute în timp util, statele membre care decid să ia în considerare opțiunea de amânare a termenului de depunere trebuie să asigure totodată respectarea normelor privind buna gestiune financiară”, a anuntat Comisia Europeana.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Deocamdata, autoritatile de la Bucuresti nu au reactionat in fata acestui anunt surprinzator, dar este de asteptat ca o reactie oficiala sa apara in cursul zilei de vineri. Foarte probabil, ministrul Petre Daea va tine cont de pozitia exprimata de catre comisarul Phil Hogan.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole