Anunțul AFIR făcut astăzi privind Instalarea Tinerilor Fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut astăzi un nou anunț destinat tinerilor fermieri interesați de linia de finanțare DR-30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Astfel, agenția a anunțat oficial epuizarea fondurilor pentru această intervenție.

După ce fondurile disponibile pentru zona montană se terminaseră încă de anul trecut, AFIR a închis, în 19 ianuarie 2024, și depunerea cererilor pentru componenta națională.

”Astfel, în perioada 2 noiembrie – 19 ianuarie 2024, AFIR a primit 3.761 de cereri de finanțare depuse de tinerii fermieri prin DR-30, componenta națională. Valoarea totală a solicitărilor de finanțare depuse on-line este de 263,27 milioane de euro. Astfel, procentul depunerilor a ajuns la 150,05% din alocarea stabilită”, a comunicat instituția.

Așadar, fondurile pentru tinerii fermieri s-au epuizat înainte de termenul limită al sesiunii, care era 31 ianuarie 2024, ora 16:00.

Odată cu închiderea acestei intervenții, reamintim faptul că fondurile europene disponibile pentru instalarea tinerilor fermieri în perioada 2023-2027 s-au epuizat în totalitate. Așadar, dacă nu vor fi identificate alte surse de finanțare, tinerii fermieri nu vor mai avea posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru instalare până după anul 2027.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole