Anunț MADR – Fonduri europene pentru investiții în ferme și instalarea tinerilor fermieri!

Forma finală a Planului Național Strategic (PNS) a fost trimisă la Bruxelles de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), iar sumele alocate investițiilor în ferme și tinerilor fermieri sunt importante, spun oficialii MADR.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, secretarul de stat Sorin Moise a prezentat, în linii mari, sumele dedicate investițiilor în perioada 2023-2027.

”Pentru pilonul II avem aproximativ 6 miliarde de euro. Zona de investiții are o alocare destul de importantă, în speță procesarea, pentru că centrele de procesare vor avea undeva la 500 de milioane de euro pe toate măsurile: 300 de milioane de euro alocare directă, și încă 200 de milioane de euro din diferite măsuri. Tinerii fermieri vor avea și ei alocare pentru instalare și pentru continuarea activităților”, a precizat secretarul de stat MADR, Sorin Moise, pentru AGRO TV.

În primul draft al PNS, alocarea financiară pentru instalarea tinerilor fermieri era de 250 de milioane de euro. În plus, un buget suplimentar de 150 de milioane de euro era dedicat investițiilor în consolidarea tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați. Din informațiile pe care le deținem la această oră, este posibil ca aceste sume să se fi diminuat în forma finală a PNS. Rămâne de văzut care sunt cifrele oficiale, în momentul când Planul Național Strategic va fi făcut public de către MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole