Anunț important de la APIA!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat lista cu dozele/cantitățile maxime admise de medicamente pentru combaterea varoozei și/sau nosemozei la albine, se arată într-o informare pe pagina de Facebook a instituției.

Beneficiarii Programului Național Apicol pot consulta lista publicată de APIA accesând următorul link: https://apia.org.ro/directia-masuri…/apicultura/anul-2022/.

Varooza este o boală produsă de un acarian, Varroa Jacobsoni, care atacă albinele în toate fazele vieții. Infestarea coloniilor are loc treptat pe o perioadă de 2-3 ani, ducând intr-un final la distrugerea acestora. După instalarea bolii albinele prezintă malformații, nu se mai ocupă de puiet și părăsesc stupul, puietul este pestriț iar larvele mor.

Nosemoza este o boală parazitară ce apare în urma existenței unor factori favorizanți în stup: lipsa zborurilor de curățire în timpul iernii, rezerve de hrană slab calitative, adaosuri proteice necorespunzătoare, umiditate crescută, iarnă grea etc. Boala este cauzată de un protozoar care se găsește în toți stupii în stare latentă și care se activează la apariția condițiilor prielnice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole