Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la APIA! Controalele în ferme se modifică

Procedura prin care se efectuează controalele în ferme se va modifica din 2023, odată cu intrarea în vigoare a noii Politici Agricole Comune. Anunțul a fost făcut de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV.

”Lucrul important este ca și sistemul informatic să fie pregătit pentru noua Politică Agricolă Comună, să nu trăim iarăși anul 2015, când erau tot felul de probleme. De aceea, dorim ca încă din vara aceasta să ne apucăm, deja s-au făcut pași destul de importanți, mai ales în ceea ce privește controalele pe teren.

Nu vor mai exista controale pe teren cum sunt astăzi, în care fermierul trebuie să meargă cu inspectorul să verifice, să vadă. Încă de la început va fi așa-numitul monitoring, prin care întreaga suprafață a țării va fi sub monitorizare, astfel încât din momentul în care fermierul vine și declară, salariatul APIA vede exact ce este acolo. Cu siguranță va fi un lucru bun, pentru că rata de eroare va fi mai mică dacă vezi de la început cu staul lucrurile. Vom avea imagini satelitare actualizate în permanență, astfel încât lucrurile să meargă mult mai rapid și coerent”, a precizat directorul general al APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.

Interviul complet realizat de Ovidiu Ghinea cu șeful APIA poate fi urmărit pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole