Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la AFIR! Nou ghid pentru accesarea fondurilor europene

Deși sfârșitul anului se apropie cu pași repezi, iar odată cu el se va termina oficial și exercițiul financiar 2014-2020, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) încă mai lansează noutăți pentru beneficiarii interesați de fonduri europene.

AFIR a publicat în consultare publică, pe site-ul oficial al instituției, ghidul solicitantului pentru submăsura 19.1 – sprijin pregătitor. GAL-urile autorizate pentru funcționare în perioada 2014-2020 pot beneficia de sprijinul pregătitor în scopul elaborării strategiei de dezvoltare locală (SDL) care vizează următoarea perioadă de programare.

Atât parteneriatele noi, cât și GAL-urile existente, pot beneficia de acest sprijin. GAL-urile care implementează SDL aferentă perioadei de programare 2014-2020, pot beneficia de acest sprijin, cu condiția respectării măsurilor privind dubla finanțare.

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe pagina de internet a AFIR, respectiv până în data de 9 decembrie 2022. Ghidul poate fi consultat în varianta integrală cu un CLICK AICI.

„Sprijinul pregătitor se adresează parteneriatelor privat – publice locale pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL). Subliniez că obiectivul principal al submăsurii vizează creșterea capacității de colaborare, necesară pentru elaborarea unor strategii integrate, ceea ce va oferi actorilor locali și reprezentanților din diferite domenii de activitate posibilitatea de a lucra împreună și de a interacționa în favoarea comunităților din teritoriile acoperite de Grupurile de Acțiune Locală” a menționat George Chiriță, directorul general al AFIR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole