Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la APIA – Fermierii penalizați la plata subvențiilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a încheiat oficial, la data de 10 iunie 2022, campania de primire a cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2022. Astfel, fermierii care nu au depus cererea până la această dată vor fi excluși de la plată.

Mai mult, fermierii care au depus cererile în intervalul 17 mai – 10 iunie, vor suferi penalități, în funcție de numărul de zile de întârziere. Potrivit declarațiilor făcute în exclusivitate pentru AGRO TV de către directorul general al APIA, Adrian Pintea, peste 20.000 de fermieri se află în această situație.

”Campania 2022 s-a desfășurat bine, chiar foarte bine, fără incidente. Astfel, până în data de 16 mai, au depus cererile unice de plată 778.552 de fermieri, pentru o suprafață de 9.902.000 hectare.

Cu penalități, au mai depus cereri încă 20.297 de fermieri, pentru o suprafață de 57.000 de hectare. Astfel, am închis această campanie de primire a cererilor cu un total de 797.849 de fermieri, pentru o suprafață de 9.959.000 hectare.

Făcând o analiză foarte pe scurt, se observă că se continuă trendul de scădere a numărului fermierilor, ca în fiecare an, iar suprafața crește. Nu avem o creștere spectaculoasă, undeva la 10.000 de hectare în plus, dar sunt undeva la 36.000 de cereri mai puțin în comparație cu anul trecut”, a precizat Adrian Pintea în emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole