Anunț de la APIA pentru fermierii care vor să primească subvenția mai devreme

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut un nou anunț pentru fermierii care accesează schema de plată pentru bunăstarea animalelor din noul Plan Național Strategic, aferentă anului 2023. APIA eliberează, în continuare, adeverințele pentru beneficiarii acestei intervenții.

”Începând cu 28 martie 2023, APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente de la instituțiile bancare și nebancare.

Prin adeverință APIA confirmă că fermierul a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2023, pentru DR 06- Bunăstarea animale – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări, precum și valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2023”, precizează APIA într-un comunicat recent.

Valoarea creditului pe care îl pot accesa fermierii poate fi de până la 90% din suma cuvenită beneficiarului pentru anul de angajament 2023.

Până la această dată APIA a eliberat un număr de 98 adeverințe, dintre care 51 pentru pachetul păsări și 47 pentru pachetul porcine.

”În ceea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”, mai subliniază instituția.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

 1. Bună ziua,
  Numele meu este Mircea sunt din Brașov am 45 ani sunt un gospodar ( fără pereche) . Vă scriu pt 2 lucruri :
  1 in grila Digi am văzut postul Dvs prin rețeaua analogică ( tv cu tub) , ce credeți? Cu 2 zile înainte de protestul Fermierilor din 7 aprilie au scos postul Dvs din grila. Se putea prinde doar prin decodor special . Oare de ce? Din păcate știm răspunsul . Dvs aveți vreun cuvânt de spus în modul de transmitere a postului .
  2 atât au învârtit Legea Porcului că au găsit un mod de a descuraja și îngreuna populația în a crește porc in gospodărie . Trebuie ca monta să se facă artificial. A rămas ca Președintele să semneze legea ; poate că acum dacă tot e plecat cei care nu sunt de acord cu această formă a legii mai pot protesta . Inclusiv marii crescătorii de porci ar trebui să participe.
  Sunt multe de spus de ex modul în care ” ciobanii ” se comportă cu micii crescătorii de oi ( <10 ex ) : îi lasă fără ex. tinere de viitor, brânză f slab calitativ ( de 3 ani nu am gustat o brânză de burduf adevărată) totul cu același scop : micul gospodar să renunțe pt ca ei să-și vândă marfa ( miel , brânză , etc ) ; micul crescător oricum nu vinde brânza ce-i revine pe oile lui dar dacă nu mai are oi e obișnuit cu ea și cumpără.
  Mulțumesc frumos și tineti-o tot așa , este nevoie să arătați adevărul .
  Numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole