Anunț de la AFM privind instalarea panourilor fotovoltaice prin programul Casa Verde

Peste două treimi dintre beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 au fost deja validați, iar mulți dintre aceștia au început deja instalarea panourilor fotovoltaice în gospodării, susține președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu.

Cei care nu și-au ales încă un instalator din lista celor acreditați de AFM, mai au timp să facă acest lucru până în 23 aprilie.

”Au fost ceva sincope în implementare cu acea decizie a instanței. Am reușit deblocarea pe 23 ianuarie, s-a reluat programul și acum suntem în perioada celor 90 de zile în care persoanele fizice își aleg instalatorii. Până la acest moment avem peste 68.400 de persoane fizice care au fost validate de către AFM, care și-au ales instalatorii și au fost evaluați, declarați eligibili și au început instalarea panourilor fotovoltaice.

Până la epuizarea celor 90 de zile, adică 23 aprilie, așteptăm și restul de persoane fizice să-și aleagă instalatorul, pentru a putea fi evaluate și validate de către AFM. Până în acest moment nu am avut probleme, lucrurile merg bine, sunt tot felul de chestiuni tehnice minore pe care le îndreptăm pe parcurs. Suntem într-o continuă activitate pe acest program”, a precizat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, la DCNews.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Un program prost nu are cum sa mearga bine !Asta inseamna la analfabetii astia sa mearga bine cand ai nevoie de 2 ani sa pui niste panouri pe cateva case si probabil inca 1 sa devina operationale ?Pai ce le trebuiesc 90 zile sa aleaga un furnizor cand majoritatea ,ei insisi analfabeti,au avut nevoie tocmai de asistenta acestor firme ca sa se inscrie in program(cu promisiunea ca vor face cu ei instalarea ,daca prind loc si actele sunt ok).Nu mai zic de modificari ulterioare ca or sa vina distribuitorii sa zica ca n-au contori,ca stai ca al tau e pe casa si trebuie sa spargi pavelel/curtea sa le punem pe gard cum e noul standard,etc.Mai vb in 2025 !
    Analfabetii astia din PSD&PNL doar toaca banii pe prostii si duce lumea cu vb.Sa nu va ceara dracu UE banii pe panouri,cu penalizari cu tot,pe pers fizica ,fiecaruia….ca astia de la butoane din Romanica nu-s in stare sa inteleaga cerintele UE si sa le respecte cand ai cheltuiesc(de unde ,ca si daca erau scrise in romana ,daca astia au facultati facute la FF la batranete cum sa interpreteze corect textele alea?).Nu ne duc cu vb de ani de zile si cu programele CASA VERDE unde se faceau cica amenajari termice(izolari,acoperisuri,etc) ?Acu mai nou ne mint cu inlocuirea sobelor(alt proiect prost unde se dau bani care nu ajung nici pt cosurile noi de fum pe care le necesita noile centrale),ne amagesc cu alt program de panouri+baterii de stocare,etc.Vb in vant…Salariile si afacerile lor grase sa mearga !Asa fac si cu drumurile,scolile,spitalele.Noua ,la cat de prosti suntem ca-i votam pe analfabetii astia,ne trebuiesc sute de ani si de 10 ori mai multi bani decat le-a trebuit de ex ungurilor sau polonezilor, care au fost ca noi in comunism (adica cu capu-n sac) pana-n 89.De fapt noi suntem inca desi au pierit atatea generatii de spalati pe creier,acu e mai rau…Vin tare din urma prostii,atoatestiutori !Mai ales stiutori de politica….De aia USR nu are sanse in fata PSD sau AUR.CUM SA IDENTIFICE PROISTII PE AI DESTEPTI,sa-i conduca cum trebuie ?Asta e paradoxul romanesc.Cand o societate e prea dobitoaca singura forma de guvernamant e una mai autoritara(monarhie,dictatura).Altfel o sa dam zeci de ani din gard in gard ca betivul…PSD e a N-a oara la guvernare,cu aceleasi rezultate dezastruaoase pe banii,munca si nervii mei.I-am blestemat demult si o fac zilnic ,cu copiii lor cu tot…Si acu e la oachet si PNL ca am vazut toti ce a facut „primsecretarul” ala la Ploiesti.Se prinde pana la urma! Karma….

  2. Bună ziua
    Eu am depus dosarul în 2019 și răspunsul l-am primit în 2022 .
    Faza foarte amuzantă a fost că nu mi-au aprobat dosarul pe următorul motiv: lipsa acordului pentru instalare din partea mamei mele care e decedată și era atașat și o copie a certificatului de deces!.

  3. Eu stau cu ele pe casa de un an montate. Mă mint ăștia de la Ensys Oradea lunar că vin și nu o fac. A expirat în noiembrie 2023 termenul de punere în funcțiune și ei nu mai dau niciun semn de viață. O mare țeapa!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole