ANUNT! Costurile energiei electrice pentru irigatii, achitate integral de stat

Apel către fermierii care au încheiat contracte de irigații cu ANIF! Secretarul de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), George Scarlat, a transmis un mesaj prin care cere tuturor să se organizeze pentru irigații. Acesta a adus la cunoștință o nouă subvenționare valabilă pentru fermieri propusă de MADR în colaborare cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Este vorba de subvenționarea energiei electrice și la stațiile de punere sub presiune pentru a acoperi o parte din costurile cu activitatea de irigații, menținând GRATUITATEA apei livrate la beneficiari, energia Electrica consumată cu pomparea apei și apa preluată din sursa fiind suportata integral de la bugetul de stat.

Până la data de 30 martie au fost încheiate un număr de 763 contracte din care 631 multianuale și 132 contracte sezoniere în 25 de județe. Suprafața aferentă acestor contracte fiind de 830.242 ha, cu mențiunea că, ANIF are posibilitatea asigurării aducțiunii apei pentru irigat pe o suprafață de 1.016.141 ha. Introducerea apei pe canalele de aducțiune ce asigură necesarul de apă pentru irigații, conform contractelor încheiate se face pe măsura solicitărilor concretizate pe baza de comenzi certe.

Reamintim că, având în vedere lipsa precipitațiilor în multe regiuni ale țării și regimul termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit din ultimele luni, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare aduce la cunoștință tuturor fermierilor că, prin filialele teritoriale, va asigura apă pentru irigații până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020.

ANIF încurajează toți fermierii care încă nu au încheiat contracte pentru livrarea apei să facă demersuri în acest sens, încheierea contractelor fiind în această perioadă în plină desfășurare. Pe fondul măsurilor luate pentru a preîntâmpina răspândirea Coronavirus, în această perioadă,  contractele se vor transmite numai prin format electronic, pentru evitarea contactului direct.  În cazul în care fermierii nu au posibilitatea trimiteri unui email sau fax, ei se pot totusi adresa Filialelor Teritoriale și vor fi programați pentru semnarea contractelor.

- Publicitate -

Pentru informații și clarificări legate de încheierea contractelor, fermierii pot lua oricând legătura cu membrii conducerii Filialelor Teritoriale de Îmbunățiri Funciare, datele de contact ale acestora fiind publice și disponibile.

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare informează toți fermierii că, și în acest an, apa pentru irigații până la punctele de livrare este gratuită, prin fonduri asigurate de la bugetul de stat. Fermierii pot beneficia de apă gratuită indiferent dacă sunt persoane fizice, persoane juridice, organizați în OUAI/FOUAI sau asociație agricolă.

Suprafața totală pregătită pentru contractare și irigații, până la această dată, este de 1,04 milioane hectare,  fiind deservită de 1.800 km de canale și amplasată pe 27 de județe. ANIF a încheiat, prin filialele teritoriale, până în prezent, 747 contracte, din care 620 multianuale și 127 sezoniere, pentru o suprafață totală de 827,997 ha. În anul 2019, suprafața pe care s-au aplicat udări, inclusiv în luna decembrie, a fost de 747.776 ha, iar suprafața contractată a fost de 837.639 ha.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. A ureli electorale ptr naivi. De fapt subvenția asta inseamna un nou ajutor ptr fermierii mari, adică sponsorii de partid, milionarii din agricultura, ce au făcut avere prin avantaje create de săgețile/pionii pe care i-au promovat în guvern și Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole