Anunț la Bruxelles: 15 millioane de euro pentru fermierii ecologici!

Un nou acord în valoare de 15 milioane EUR vine să sprijine fermierii ecologici și producția de alimente durabile din Europa, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, la începutul acestei săptămâni.

Potrivit vicepreșdintelui Comisiei Agri din Parlamentul European, Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un împrumut de risc de 15 milioane EUR, susținut de programul InvestEU, cu CrowdFarming, o platformă online pentru fermierii ecologici care vând direct consumatorilor finali.

Piața CrowdFarming are în prezent peste 300 de fermieri din 13 țări europene, care vând consumatorilor finali fără intermediari. CrowdFarming oferă fermierilor site-ul web, logistica, serviciul pentru clienți, instruirea și suportul de marketing. Aceștia sunt selectați de agronomi, care se asigură că acești fermieri aplică cele mai înalte standarde de sustenabilitate, calitate și producție. Pentru a intra pe piață, fermele trebuie să practice agricultura ecologică sau să treacă la astfel de practici.

„Alocarea de fonduri din partea BEI va sprijini creșterea activităților de cercetare, dezvoltare și inovare ale companiei, având ca scop îmbunătățirea pieței digitale și dezvoltarea instrumentelor care promovează practici agricole durabile în Europa, contribuind astfel la stabilirea unui lanț de aprovizionare cu alimente mai sustenabil și mai echitabil. Proiectul contribuie la Strategia „De la Fermă la Furculiță” a Uniunii Europene, care urmărește să realizeze un sistem alimentar echitabil, sănătos și prietenos cu mediul”, a transmis Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole