Anunț APIA – Subvențiile virate ACUM în conturile fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat, la data de 30 noiembrie 2022, plata avansului subvențiilor pentru cererile depuse în Campania 2022. Potrivit informațiilor oficiale transmise de instituție, obiectivul setat la debutul campaniei, de a plăti peste un miliard de euro în avans, a fost îndeplinit.

Conform datelor prezentate de APIA, a fost plătită către fermieri suma de 1,247 miliarde de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) şi cofinanțare de la Bugetul National.

La această sumă se adaugă 67,44 milioane euro autorizați pentru schemele de măsuri de piață, comerţ exterior, promovarea produselor agricole şi ajutoare de stat.

”Doresc să mulțumesc întregii echipe APIA pentru seriozitate, implicare și profesionalism. Fară această muncă de echipă, performanța finalizării cu succes a plăților în avans nu ar fi fost posibilă”, a transmis șeful APIA, Adrian Pintea.

Conform calendarului agenției, astăzi, 2 decembrie 2022, debutează plățile regulare, care se vor finaliza la 30 iunie 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole