Anunț APIA pentru toți fermierii! Condiția OBLIGATORIE pentru plata subvențiilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se pregătește pentru începerea Campaniei 2022! În perioada 1 martie – 16 mai 2022, toți fermierii care vor să primească subvențiile aferente acestui an trebuie să depună cererea unică de plată la APIA.

În anul 2022, fermierii pot beneficia de sprijin financiar dacă respectă normele de ecocondiționalitate, se arată într-o informare oficială APIA. Aceste norme cuprind:

  1. Cerințele legale în materie de gestionare (SMR);
  2. Standardele privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor (GAEC).

Acestea sunt grupate pe următoarele domenii:

  • Mediul, schimbările climatice, bunele condiții agricole ale terenurilor;
  • Sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor;
  • Bunăstarea animalelor.

Orice fermieri care solicită sprijin financiar din fonduri europene și naționale trebuie să respecte aceste norme pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor (inclusiv pe cele neeligibile și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției).

În anexa Ordinului MADR nr. 352/636/54/2015, cu modificările și completările ulterioare, sunt definite normele de ecocondiționalitate ce trebuie respectate de fermierii români începând cu 1 ianuarie 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole