Anunt APIA: Detalii despre sprijinul pentru prima impadurire

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA) informeazăpotențialii beneficiari căsesiunea de depunere a cererilor de plată din anul 2020 aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”,din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020se va desfășura în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.51/19.02.2020.

Formularul-tip de cerere de plată pentru anul 2020 se adresează beneficiarilor care au semnat angajamentul privind acordarea sprijinului financiar prin schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” și au înființat plantația forestieră, în cadrul sesiunilor în desfășurare.

Beneficiarii care au semnat și depus angajamentele la Centrele judeţene/locale APIA şi al Municipiului Bucureştipot înființa plantația forestieră în termen de doi ani calendaristici de la semnarea angajamentului.

Formularul-tip prevăzut în Anexa nr. 1 la OMADR nr. 51/19.02.2020 va fi completat de către beneficiarii din:

– Sesiunea 1 – Anul I, Anul II şi Anul III de angajament;

– Sesiunea 2 – Anul I şi Anul II de angajament;

– Sesiunea 3 – Anul I de angajament.

Cererea de platăse completează de beneficiari conform instrucțiunilor prevăzute în Anexa nr. 2 la OMADR nr. 51/19.02.2020și se depunela Centrele judeţene/locale APIA şi al Municipiului Bucureşti.În funcţie de tipul plăţii solicitate, dosarul cererii de plată trebuie să cuprindă şi documentele doveditoare privind efectuarea lucrărilor de înființare, împrejmuire și întreținere.

În vederea asigurării controlului la fața locului, care se efectuează de către Gărzile Forestiere, în perioadele optime pentru constatarea corectitudinii efectuării lucrărilor în conformitate cu normele tehnice și cerințele fișei tehnice a Măsurii 8, a fost introdusă obligativitatea beneficiarilor de a anunța Gărzile Forestiere, în termen de 10 zile lucrătoare de la finalizarea lucrărilor de înființare/împrejmuire/refacere întreținere/îngrijire, în vederea efectuării verificărilor în teren. Notificarea privind înștiințarea Gărzii Forestiere în vederea efectuării controalelor pentru înființarea și executarea lucrărilor în plantația forestierăeste prevăzută înAnexa nr. 3 la OMADR nr. 51/19.02.2020.

Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 51/19.02.2020 și documentele aprobate pot fi consultate pe site-ul APIA: www.apia.org.ro, la adresa: http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult