Anunț APIA: Când se face plata de 73 EURO/cap pentru vaca de lapte

Mult așteptatul ajutor pentru crescătorii de vaci de lapte se apropie de plată! Termenul limită pentru depunerea cererilor a fost data de 23 martie, iar peste 12.000 de fermieri au depus cererile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru schema de 73 de euro/vaca de lapte.

Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, chiar dacă plata se poate face până la sfârșitul anului, APIA vrea să vireze banii în conturile fermierilor până la sfârșitul lunii mai.

”Avem acest ajutor pentru crescătorii de vaci de lapte, de 73 euro/cap de animal. Data limită pentru depunerea acestor cereri a fost 23 martie. Au fost depuse peste 12.000 de cereri. Categoric, cele mai multe au fost din județele preponderente în creșterea animalelor: Bistrița, Suceava, Cluj, Mureș etc.

Aceste plăți trebuie făcute până la sfârșitul anului, dar așa cum am mai spus, după încheierea campaniei de primire a acestor cereri, eu preconizez că undeva în luna mai vom reuși să facem aceste plăți, astfel încât să le intre banii în cont cât mai repede beneficiarilor eligibili. Condiția a fost ca pentru zona montană să aibă 5 capete, iar pentru celelalte zone să aibă 10 capete de vaci de lapte”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Articolul este util pentru fermierii care așteaptă plata subvenției de la APIA pentru vacile de lapte și oferă informații importante pentru a-i ajuta să-și gestioneze mai bine afacerea. Este important ca informațiile referitoare la subvenții să fie comunicate în mod clar și transparent, pentru a întări încrederea în autoritățile responsabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole