14 August 2022 - 22:45

Anul Nou vine cu primele proteste! De ce sunt oamenii supărați?

Abia ce-a început anul 2022 și deja apar primele proteste. Oamenii au ieșit în stradă supărați pe patronii de balastiere și pe … cormorani!

Primele proteste ale Noului An au fost organizate de pescarii din Bihor. Aceștia au cerut în stradă măsuri pentru combaterea cormoranilor şi a exploatărilor de balast care distrug fauna piscicolă

Zeci de pescari din municipiul bihorean Beiuş au ieşit în stradă, chiar în a doua zi a anului 2022 cerând măsuri pentru combaterea cormoranilor şi a exploatărilor de balast care distrug fauna piscicolă, dar şi împotriva conducerii locale a AJVPS care ar fi transformat organizaţia într-o afacere de familie, scrie adevărul.ro.

Peste 30 de pescari s-au strâns, duminică, la intrarea în municipiul bihorean Beiuş, având o listă de revendicări generate în principal de lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banilor încasaţi de la membri cotizanţi.

Potrivit sursei citate, organizatorii protestului susțin că pescarii nu au acces la informaţii. „Vrem să ştim pentru ce dăm banii, unde se duc, vrem membri în comitet şi să se angajeze încă un paznic piscicol, pentru că bani sunt de la aproape 1.300 de pescari”, a explicat unul dintre organizatorii protestului, atrăgând atenţia că, în condiţiile în care asociaţia nu a luat măsuri pentru popularea râurilor cu puiet de peşte, râurile sunt luate cu asalt nu doar de braconieri, ci şi de cormorani.

„Să vină dimineaţa la 8, pe pod, să vadă ce fac cormoranii. Dezastru, la fel ca şi cei cu balastierele, care au deviat cursurile râurilor din zonă, au distrus toată fauna. În 2 ani nu vom mai avea peşte”, s-au plâns pescarii.

Pescarii au scandat cu toţii „Demisia”, cu trimitere la secretarul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Beiuş. Potrivit pescarilor, secretarul conduce discreţionar organizaţia iar în comitetul de conducere, din cei 9 membri, doar unul este reprezentant al pescarilor, ceilalţi fiind vânători.

În concluzie, pescarii spun că vor depune o listă de revendicări la AJVPS Oradea şi vor solicita şi bugetul de cheltuieli, urmând ca, în absenţa unor măsuri, să picheteze sediul organizaţiei judeţene.

Sursa foto: adevărul.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole