23 aprilie 2021 - 14:55

Antohe: Trebuie sa se infiinteze depozite la nivel judetean

Medicul veterinar și specialist în politici agricole, Radu Antohe a declarat în exclusivitate la Agro TV că pe site-ul Ministerului Agriculturii există o bază de date cu toți depozitarii de cereale din România.

„Cred că acum i-a venit momentul acestui demers. Pe de-o parte statul printr-un acționariat a încercat să facă o casă de comerț care trebuia să respecte regulile pieții. A fost un demers bun, dar pus în practică prost și a eșuat. Acum i-a venit momentul ca privatului să inițieze aceste centre de colectare, de sortare, de ambalare pentru a deveni o verigă între producătorul de bază și comerciant. Acest lucru îl vor face privații atât timp cât există cerința de produse românești din partea consumatorilor. Pe de altă parte, există lipsa unei logistici, al unui cost eficient de a aduce din țări care își vor reconfigura și ele, aceste rețele de hrană” declară Radu Antohe.

Acesta precizează că acum este momentul ca agenții economici care își desfășoară activitatea să descopere. Antohe spune că statul trebuie să vină cu anumite facilități pentru înființarea de depozite la nivel județean, la nivel regional.

Lista spațiilor autorizate pentru depozitarea produselor agricole pe județe poate fi consultată pe site-ul MADR – click AICI.

Autor: Daria Diaconiuc