ANSVSA, zeci de sancțiuni în tabere școlare, creșe și grădinițe în luna iulie

Peste 80 de sancțiuni în valoare totală de peste 700.000 de lei au fost aplicate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii iulie pentru prevenirea toxiinfecţiilor
alimentare în tabere școlare, creşe, grădiniţe și localităţi de interes turistic, se arată într-un comunicat al instituției remis luni redacției AgroTV.

„În intervalul 07.07.2022 – 31.08.2022, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea acţiunilor de control în perioada sezonului turistic de vară la nivel național. La baza acestor acțiuni de control, a stat principiul asigurării unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorilor în contextul unei afluenţe mari de turişti ce duce la o creştere a rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement, tabere școlare, creşe, grădiniţe, localităţile de interes turistic în special la cele care prepară şi furnizează alimente pentru persoanele aflate în aceste zone, ceea ce reprezintă un potenţial risc pentru sănătatea umană”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Acțiunile controalelor oficiale au urmărit în special, identificarea şi retragerea de la
comercializare către consumatorul final a produselor alimentare care prezintă un risc
pentru sănătatea publică.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, în intervalul 07.07.2022 – 29.07.2022, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 821 de unităţi (315 pensiuni, 33 de tabere școlare, 191 de grădinițe, 18 creșe, 264 de cantine), fiind aplicate 83 de sancţiuni în valoare de 708.000 de lei. Totodată, au fost emise 4 ordonanțe de suspendare temporară a
activităţii.

„Inspectorii ANSVSA vor sancționa toți operatorii economici care nu respectă normele și cerințele de igienă pentru a preveni apariția riscurilor privind siguranța alimentară. Seria acțiunilor de control va continua și în perioada următoare. Reamintim cetățenilor numărul de telefon al Call-Center-ului ANSVSA – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor”, se mai arată în comunicat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole